17 November 2008

Komputer nGGegirisi

Komputer kok sakmono gedhene, jan ngedab-edabi .. nganti aku ora injoh mikir, coba bayangno karo pas ngalamun kae .. iki jlentrehe:

Arane Super Komputer iki Cray XT Jaguar, sing di dokok ono ing kutho Seattle, Washington. Lehku moco seko detikINET sing jupuk sumber soko Softpedia.com, Senin (17/11/2008), Cray XT Jaguar disokong 45 ewu prosesor quad-core AMD Opteron (weleh-weleh ... ), duweni memori 362 terabyte, lan sistem file 10 petabyte. Wis to coba ...

Cray XT Jaguar ancase bakal digunakke kanggo keperluan riset umum, sahingga para peneliti soko ngendi-endi universitas, perusahaan, agen pemerintah, organisasi non profit bisa manfaatake ketangguhan, kehebatan superkomputer iki.
( weleh ... weleh )

1 comment:

  1. blog yang berisi lautan ilmu seorang petualang software. pengalaman seorang reviewer software yang handal. maju terus ! pantat mundur ! SALAM PETUALANG DAN SALAM EKSPERIMENT

    ReplyDelete